INRICHTING KAMER HUIZE BRINKJE
       
     
P1040360a.jpg
       
     
P1040404a.jpg
       
     
marieke_kamer_1302.jpg
       
     
Marieke Kamer 1309.jpg
       
     
marieke_kamer_1324.jpg
       
     
P1050291.JPG
       
     
tekening bewerkt72.jpg
       
     
Bloemstraat presi.jpg
       
     
INRICHTING KAMER HUIZE BRINKJE
       
     
INRICHTING KAMER HUIZE BRINKJE

Ook als je thuis werkt, wil je wel eens even pauze. “Het lijkt me heerlijk als ik in mijn werkkamer kan werken én ontspannen”, gaf de opdrachtgever aan. Zij woont in Woonhuis Brinkje dat architect Kropholler in 1919 bouwde, een rietgedekte, vrijstaande boerenwoning met een symmetrische opbouw. De werkkamer van de opdrachtgever heeft twee deuren in tegenoverliggende hoeken. Wanneer je van de ene deur naar de andere loopt, deel je de ruimte imaginair op in tweeën. Dat bleek het uitgangspunt van de inrichting. Aan de ene kant van de denkbeeldige diagonaal kwam op de grond een getuft kleed (TextielMuseum, Tilburg) met een golvende contour: het zachte rust-gedeelte van de kamer. Aan de andere zijde is het functionele werk-gedeelte ingericht. We wilden de tweedeling van de kamer niet doorbreken met meubels. De oplossing daarvoor vonden we in een historisch element, de lambrisering. Een verdikte lambrisering tegen de wanden van de kamer biedt ruimte aan een bank, het bureau en een kast. Dat bleek niet alleen functioneel, het geeft de ruimte ook geborgenheid en warmte. Bij de verbouwing en herinrichting van Woonhuis Brinkje werkten we samen met Marieke Schoonderbeek en Samira Boon.

Fotos 1, 3 t/m 6 Iwan Baan

P1040360a.jpg
       
     
P1040404a.jpg
       
     
marieke_kamer_1302.jpg
       
     
Marieke Kamer 1309.jpg
       
     
marieke_kamer_1324.jpg
       
     
P1050291.JPG
       
     
tekening bewerkt72.jpg
       
     
Bloemstraat presi.jpg